In mijn portfolio staan enkele voorbeelden van mijn werk op het gebied van videoproductie, fotografie, schrijven, 3D-design en webdesign.

jlml.nl

jlml.nl

Na de prettige samenwerking tijdens Nie Swart Nie Wit Nie maakte ik op verzoek ook dit jaar de website voor opvolger Jouw Land, Mijn Land.  Functioneel gezien geen grote moeite, aangezien de site van vorig jaar aan alle wensen voldeed en dus slechts inhoudelijk moest worden aangepast. Toch was het wel degelijk een nieuwe ervaring, met name omdat ik dit jaar het beheer van de site heb uitbesteed aan de groepsleden van het theaterproject. Daarnaast heb ik de site uiterlijk een make-over gegeven; het is in principe de Nie Swart Nie Wit Nie-site zoals deze zou zijn geweest als ik daar toen al de vaardigheden voor zou hebben gehad. (meer…)

Case: Nie Swart Nie Wit Nie

Case: Nie Swart Nie Wit Nie

Vandaag kwam een einde aan het fantastische theaterproject Nie Swart Nie Wit Nie, waar ik anderhalf jaar lang vrijwel elke dag, en, vanwege mijn bij tijden overambitieuze planning, ook menig nacht mee bezig ben geweest. Een slopend en intensief project, met eindeloos heen-en-weer-gemail, tegenslagen, hoogtepunten, dieptepunten, kruispunten, en vooral veel gezelligheid. Een terugblik op deze ervaring voor het leven. (meer…)

Reisblogs uit Kaapstad

Reisblogs uit Kaapstad

Onderstaande artikelen schreef ik naar aanleiding van onze reis naar de Kaapse townships Manenberg en Khayelitsha tijdens het project Nie Swart Nie Wit Nie. Deze reisblogs beschrijven de eerste twee dagen van onze onvergetelijke reis; de andere dagen werden door mijn reisgenoten beschreven. Omdat de officiële website daarvan binnenkort uit de lucht zal gaan, archiveer ik ze hieronder. (meer…)

Interview met Zuid-Afrikaanse speelsters

Interview met Zuid-Afrikaanse speelsters

Voor Nie Swart Nie Wit Nie filmde ik de repetities, en interviewde ik de drie Zuid-Afrikaanse speelsters, Jacky, Aziza en Tasneem. Een week voor de première verschijnen we in veel media, en met deze video hopen we de daaruitvolgende toestroom bezoekers op de website te informeren, en te overtuigen het stuk te bezoeken. Voor de video deed ik het camerawerk, de enigszins provisorische voiceover, de montage en de ondertiteling. (meer…)

Nie Swart Nie Wit Nie video blog

Nie Swart Nie Wit Nie video blog

Voor het theaterproject Nie Swart Nie Wit Nie, waarvoor ik me ook bezig hou met de PR, website en techniek, maak ik een zevendelige videoblog-serie. Deze blogs bestaan uit de belevenissen van vijf deelnemers aan het project tijdens onze reis naar de Kaapse township Manenberg. Voor de video blogs doe regel ik de conceptontwikkeling, de algehele coördinatie, het camerawerk en de videobewerking. (meer…)

nieswartniewitnie.nl

nieswartniewitnie.nl

Voor theaterproject Nie Swart Nie Wit Nie maakte ik samen met mede-deelnemer Tom Verdonk de naamloze website, waarbij ik met name verantwoordelijk was voor de technische kant, en hij voor de organisatie. De twee soortgelijke producties die eraan voorafgingen hadden nog geen website, en dus was het voor zowel onszelf als onze begeleiders een proces van vallen en opstaan v.w.b. wensen en mogelijkheden. (meer…)